TRABZON / VAKFIKEBİR - Atatürk Ortaokulu

Enjoy Distance Learning Adlı e-Twinning Projemiz Başladı

Okulumuz İngilizce öğretmenlerinden Kübra ODABAŞ KOLTUK e-twinning portalı üzerinden Enjoy Distance Learning adlı projeyi yürütmeye başlamıştır.

Projenin Özeti:

Öğrencilerin çoğu, pandemi ile birlikte uzaktan eğitimle tanışmıştır. Bu projede, okullardaki değişikliklere, maske takmanın önemine, sosyal mesafeyi korumaya ve hijyene odaklanacağız. Öte yandan Türkiye ve Portekiz okul müfredatlarının ortak noktalarını belirleyip üzerinde birlikte çalışacağız. Web 2.0 araçlarıyla uzaktan öğrenmeyi keyifli bir etkinlik haline getirmeye, kültürler arası etkinlikler yaparak ve web araçlarının çevrimiçi eğitime entegrasyonunu yaparak öğrencilerimizin yaratıcılıklarının artmasını sağlamaya çalışacağız. Projemizi daha etkileşimli ve görsel hale getirmek için bazı BT araçlarını kullanacağız. Bunlardan bazıları: Kahoot, Padlet, Prezi, Zoom, Wix, Logomaker, Canva, Surveymonkey, farklı film yapım programları vb. Projeyi yaparken başkalarını da ekleyebiliriz.

Summary of the Project

Most of the students have met distance learning under the conditions of pandemic process. We are going to focus on the changes in schools, the importance of wearing a mask, keeping social distance and hygiene. On the other hand, we are going to determine the common points of our school curricula and study on it together. We are going to try to make the distance learning an enjoyable event via Web 2.0 tools and provide the enhancement of the creativity of our students by doing cross-cultural activities and the integration of web tools to online education. We are going to use some IT tools make our project more interactive and visual. Here are some of them: Kahoot, Padlet, Prezi, Zoom, Wix, Logomaker, Canva, Surveymonkey, different movie maker programmes etc. We can add some others while doing the project.

Projenin amaçları:

·         Uzaktan eğitimde başarıyı artırmak,

·         Okullardaki değişikliklere uyum sağlamak,

·         Maske takmanın, sosyal mesafeyi korumanın ve hijyenin önemini benimsemek,

·         Yabancı diller üzerine müfredatlar arası çalışmalar yapmak,

·         Uzaktan eğitimi eğlenceli hale getirmek ve yaratıcılıkla beslemek,

·         Öğrencilerimizin İngilizceyi aktif bir şekilde kullanmalarını sağlamak,

·         Farklı kültürler hakkında bilgi edinmek,

·         Mümkün olduğunca çok işbirliği yapmak,

·         Öğrencilerimizi yabancı arkadaşları ile tanıştırmak,

·         Öğrencilerimizin TwinSpace'de aktif rol almalarını sağlamak ve onları aktiviteler düzenlemeye teşvik etmek,

·         Öğrencilerimizin İngilizce iletişim becerilerini geliştirmeleri için grup etkinlikleri düzenlemek,

·         Öğrencilerimiz bu proje ile gerçek hayatta İngilizce pratik yapma fırsatı bulmak,

·         İngilizce nin sadece okulda kullanılan bir yabancı dil olmadığını öğrenebilmek.

Aims of the project:
• To enhance the success on distance learning,
• Accommodate ourselves to the changes in schools,
• Absorbing the importance of wearing a mask, keeping social distance and hygiene,
• Doing cross-curricular works on foreign languages,
• To make the distance learning enjoyable and feed it with creativity,
• To make our students use English actively,
• To learn about different cultures,
• To collaborate as much as possible,
• To introduce our students to their foreign agemates,
• To make our students take an active part on TwinSpace and encourage them to organise activities,
• To enjoy learning English.

• We are going to organise group activities for our students to improve their communications skills in English,
• Our students will find an opportunity to practise English in real life via this project,
• They will learn English is not a foreign language only used at school.

Study Process

JANUARY:
• Introducing project members webinar
• Happy New Year World!
• Logo competition
FEBRUARY:
• My typical day activity,
• Snapwords competition
• Creating e-book on free time activities
MARCH:
• Introducing your city and country
• Chat activities
• Zoom meetings
APRIL:
• Introducing traditional foods
• My e-magazine
• Goodbye messages

Beklenen sonuçlar:

·         Öğrencilerimiz, İngilizcenin sadece bir okul konusu olmadığını, gerçek hayatta insanlar arasında kullanıldığını öğrenmiş olacaklar,

·         Proje ekipleri bazı Web 2.0 araçlarının nasıl kullanılacağını öğrenmiş olacaklar,

·         Proje ekipleri uzaktan eğitimden keyif alacaklar,

·         Öğrencilerimiz bazı yaratıcı ürünler üretmiş olacaklar,

·         Farklı kültürleri öğrenmiş olacaklar,

·         Öğrencilerimiz İngilizceyi aktif olarak kullanmış olacaklar.

Expected Results

• Our students will have learnt that English is not only a school subject but is used among people in real life,
• Project teams will have learnt how to use some Web 2.0 tools,
• Project teams will have enjoyed distance learning,
• Our students will have produced some creative products,
• We will have learned about different cultures,
• Our students will have used English actively.

Yayın: 14.01.2021 - Güncelleme: 14.01.2021 20:01 - Görüntülenme: 422