TRABZON / VAKFIKEBİR - Atatürk Ortaokulu

Ock

Okulumuz İngilizce öğretmenlerinden Kübra ODABAŞ KOLTUK e-twinning portalı üzerinden Enjoy Distance Learning adlı projeyi yürütmeye başlamıştır.

Projenin Özeti:

Öğrencilerin çoğu, pandemi ile birlikte uzaktan eğitimle tanışmıştır. Bu projede, okullardaki değişikliklere, maske takmanın önemine, sosyal mesafeyi korumaya ve hijyene odaklanacağız. Öte yandan Türkiye ve Portekiz okul müfredatlarının ortak noktalarını belirleyip üzerinde birlikte çalışacağız. Web 2.0 araçlarıyla uzaktan öğrenmeyi keyifli bir etkinlik haline getirmeye, kültürler arası etkinlikler yaparak ve web araçlarının çevrimiçi eğitime entegrasyonunu yaparak öğrencilerimizin yaratıcılıklarının artmasını sağlamaya çalışacağız. Projemizi daha etkileşimli ve görsel hale getirmek için bazı BT araçlarını kullanacağız. Bunlardan bazıları: Kahoot, Padlet, Prezi, Zoom, Wix, Logomaker, Canva, Surveymonkey, farklı film yapım programları vb. Projeyi yaparken başkalarını da ekleyebiliriz.

Ock

Okulumuzda yürütülen eTwinning çalışmaları ile ilgili öğrencilerimizle proje tanıtım semineri yapılmıştır. Öğretmenlerimize Esafety Label hakkında bilgilendirme yapılmış ve ekip oluşturularak çevrimiçi eğitimlere katılmaya karar verilmiştir. eTwinning okulu başvuru süreci ile ilgili fikir alışverişi yapılarak ortak hareket etmeye karar verilmiştir.

Ock

Her yıl düzenli şekilde yüzyüze eğitim yoluyle okulumuzda öğrencilerimize yöneli verdiğimiz e-Güvenlik seminerleri bu yıl internet üzerinden zoom prgramı kullanılarak uzaktan eğitim şeklinde gerçekleşmiştir. Ayrıca hazırlanan öğrenci ve veli bilgi broşürleri sınıf rehber öğretmenleri vasıtasıyla sınıf iletişim gruplarında öğrenci ve velilerimizle paylaşılmıştır. Bu bilgilere ve daha fazlasına sitemizdeki e-twinning çalışmaları menüsünde yer alan e-Gübvenlik Çalışmalarımız sekmesinden erişebilirsiniz. İşte adı geçen uzaktan uzaktan eğitime ait bazı görüntüler görüntüler...

Ock

e-Güvenlik politikamıza ve kabul edilebilir güvenlik politikamıza web sitemizden ulaşabilirsiniz.

Ock

Türkiye'den 10 farklı okulla birlilkte ortağı olduğumuz okulumuz Fen Bilimleri Öğretmeni Adem ALBAYRAK  tarafından yürütülen E Twinning "Master of Science Experiment "adlı projemiz başlamıştır.  Proje süresince çalışacak olan öğrencilerimiz her ay belirlenen farklı temalar deney videoları hazırlayacaklar. Projemize katılacak olan yabancı ortaklarla birlikte projemiz Uluslararası bir boyuta taşınacaktır. Projemiz Aralık 2020 itibariyle başlamış ve Mayıs 2021 sonu itibariyle tamamlanmış olacaktır. Öğrencilerimiz farklı kültürden akranlarıyla "Bilimin Ortak Dilini" kullanarak bilimin doğasını keşfedecekler.

Ara

Okulumuz Türkçe Öğretmeni Erşan KALAFATOĞLU rehberliğinde yeni bir eTwinning projesi uygulanmaya başlandı.

Ara

Her yıl bilgilendirme amaçlı yapılan e - güvenlik semineri  bu yıl pandemi nedeniyle çevrimiçi olara Zoom programı üzerinden gerçekleştirildi.

Haz

Okulumuz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Sunay UÇAR rehberliğinde yürütülen Empatik sen Sempatiksin(İf you are empathetic you are sympathetic) projesi kapsamındaki çalışmalara Covid-19 Salgını sırasında ara verilmeden devam edildi. Proje kapsamında öğrencilerimiz salgınla ilgili farkındalılık çalışmaları yaptılar ve sağlık çalışanlarına mektuplar yazarak onlara desteklerini bildirdiler.